| Author |
Topic  |
|
|
Qaan
Yönetici

1248 Posts |
Posted - 23/01/2007 : 12:12:23
|
-İnternetten alıntıdır-
Lucid Rüya Nedir? Yazar Lauralanthalasa Saturday, 22 April 2006
Aslında pek çoğumuzun belkide bir çok kez deneyimlediği fakat bunun isminin ve işlevlerinin farkında olmadığı bir durumdur.Rüya gördüğünüz zaman rüyada olduğunuzun farkına varmanız durumuna Lucid Rüya adı verilir.
Geçmişte küçüklükten beri süregelen bir çok lucid rüya deneyimim oldu, fakat bunu bilinçli bir şekilde lucid rüya görmek için yapmaya çalıştığım zaman gerçekleştirilmesinin oldukça zor olduğunu gördüm.Bunu bilinçli bir şekilde yapmak pekde kolay olmayan birşey.Bunu yapmak için bir çok teknik oluşturulmuş.
Kendi deneyimlerimi sizlerle paylaşacak olursam eğer, lucid rüya görmek için kısa bir süre uğraştığım halde lucid rüya görmeyi başaramadım, belkide yeterince üzerine eğilmediğim içindir, fakat bu sırada başka bir şeyi öğrendim, normalde gördüğüm rüyaları çok nadir hatırlayan bir insanken, aslında istediğim takdirde gördüğüm rüyaları hergün hatırlayabileceğimi farkettim.Bu farkediş lucid rüyaları araştırırken okuduğum bazı şeylerden etkilenmemle tetiklendi belki.
Bu farkındalıkla sabah kalktığımda gittikçe rüyalarımı daha net hatırlamaya başladım.Özellikle sabah gözümü ilk açtığımda, gece gördüğüm rüyaları şöyle bir gözümün önünden geçirmeye başlayınca ve akşam yatmadan önce sabah gördüğüm tüm rüyaları hatırlamaya niyet ettiğim zaman daha net hatırlayabildiğimi gördüm.Bunu çok uzun süre uygulamadım fakat kendiliğinden oluvermişti.Artık hiç bir şey yapmadığım halde hemen hergün rüya görüyorum ve rüyalarımı hatırlıyorum.
Bunun sonucunda farkettim ki bu dünyadan çok, rüyalar aleminde uzun süre kalmayı istediğimi ve bu dünya realitesinden gittikçe uzaklaştığımı ve depresif bir hale girdiğimi farkettim.Yani bu dünyada yaşamak istemiyordum, uyanmak istemiyordum.Sürekli uyumak istiyordum.Hala hergün rüyalarımı hatırlıyorum ama rüya görmenin çok üzerine düşmediğim için aradaki dengeyi kurmaya çalışarak, bu dünya gerçekliğinden kopmamaya çalışıyorum.Çünkü belkide söylenen gerçekten doğrudur; Belkide bu dünya realitesi bir düş, ama rüya olarak gördüklerimiz aslında gerçektir.. Lucid Rüya konusu pek çok kişi tarafından incelenmiş ve pek çok da yöntem geliştirilmiş.Sizlerle bu yöntemlerden bir kaç tanesini paylaşmayı düşünüyorum.Ancak Lucid rüyanın sakıncalı olabilecek bazı yönlerinin önce belirtilmesi gerekiyor.Eğer kendi dengenizi kurmayı başaramazsanız bazı sakıncalarını görebilirsiniz.
Nedir bu sakıncalar :
-Uyku düzeniniz Bozulur.
-Dünyadan kendinizi soyutlarsınız.
-Eğer Mutsuzsanız Gerçek dünya yerine sanal dünya daha cazip gelir.
-Beyniniz sürekli meşgul olduğu için Çok fazla yorulursunuz.
-İşlerinizdeki veriminiz düşer.
-Oradaki yaşantınızı dünyaya yansıtma hissi sizi agresif ve saldırgan yapar.
-Eğer rüyada olaylar istediğiniz gibi gitmezse psikolojik sorunlara neden olabilir.
-Aşırı uyumak isteği oluşturur.
-Şişmanlığa yol açar sadece gerçek dünyayı yemek yemek ve tuvalet için kullanırsınız.
-Günde 1-2 saat uyanık kalabilirsiniz.
-Ciddi hastalıklara veya ölüme yol açabilir. (Metabolizmanız bozulup hasta olabilirsiniz, bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir veya gerçek deneyimler çok sık olursa nefessiz kalarak veya rüyadaki düşme sonucu heyecanla kalbiniz durabilir bunlar ölüme yol açabilir. Şimdiye kadar rüya görürken kalp krizi geçiren kişi sayısı oldukça fazla lucid yüzünden ölen kişi sayısı 600 kişi. Psikolojik tedavi görenlerin sayısı lucid gören kayıtlı insan sayısının %26 sı)
Yararları:
-Tüm fantazilerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
-İstediğniz herşeyin sahibi olabilirsiniz.
-Kendi Dünyanızın tanrısı olabilirsiniz.
-Eğer Uzmanlaşırsanız rüyalarınız sizin kontrolünüzde birer dizi film gibi olur hergün bir önceki günün devamı olur ve artık iki kişi olabilirsiniz hayatta.
-İleriki evresi Astral Seyehattir.Lucid rüya yoluyla astral seyahat yapabilirsiniz.
LUCID Rüya Nasıl görülebilir ?
Bu bahsedeceğim yöntemi ben kendim denemedim ama etkili bir yöntem olduğu söylenir.Bu yöntemde kendinize bir obje ya da bir renk seçebilirsiniz, ne zaman o objeyi ya da rengi görseniz kendinize rüyada olup olmadığınızı sormanız gerekiyor.Mesela saate baktığınız her zaman kendinize rüyada olup olmadığınızı sorabilirsiniz.Ya da bir renk tutup (ör:mor) mor rengi gördüğünüz her zaman kendinize rüyada olup olmadığınızı sorabilirsiniz.Bunu yaptığınız zaman rüyada olmadığınızdan emin olmak için kendinizi cimdikleyebilir ya da başka bir şey yapabilirsiniz.Bir yöntemde rüyada olup olmadığınızı anlamak için elektrik düğmesine basmaktır.Işık yanıyormu yanmıyormu kontrol edebilirsiniz.Rüyadaysanız hiç bir değişiklik olmaz.
Bunu yapmamızdaki amaç şu dur ; Bu kontrollerden sonra bir süre sonra bilincimiz rüyadaykenden aynı soruyu sormaya başlayacaktır.Bu soruyu rüyada sorduğumuz zaman ve ardından kendimizi cimdiklediğimiz zaman rüyada olup olmadığımızı anlayabiliriz.
Rüyanın kontrolu: Evet artık rüyada olduğunuzu farketme kısmını geçtik, şimdi rüyamızda yapabileceklerimizin sınırından bahsedelim, tamamen sizin hayal gücünüzle sınırlı. Eğer rüya kopması veya rüyadan atılma söz konusu değilse ilk alıştırma bir apartman yaratıyoruz hemen bu çok kolay sadece isteyin yeter burada bir bina olmasını istiyorum evet burada artık bir bina var.
ilk binamız test centerimiz Eifel evet önce biraz tırmanıyoruz ve bir atlama yapıyoruz evet yere düştük ve acı yok ilginç bir deneyim, sonra hızla kalkıyoruz ve zirveye çıkıyoruz ama halen uçamıyoruz sadece atlıyoruz yere düşüyoruz, sıra geldi uçmaya zirveden atılıyoruz ve süzülmeye başlıyoruz, evet aslında bunu yapabiliyoruz ama bilinçaltımızda uçma kavramı tanımlanmadığından yapamıyorduk artık uçuyoruz. Rüyanız tamamiyle sizindir artık.
Evet asıl gerçek Lucid rüya normalde yılda bir veya iki kez olan bir olaydır ama biz bunu alıştırmalarla ayda 1 daha sonra haftada 1 profesyonelleşincede hergün yaşanması mümkün. Eğitimle veya pratikle aydabire indirilebilir. 2-3 yıl içerisinde de haftada 1 e düşer. Lucid dream miktarı haftada 1 den fazla ise tehlikeli bir döneme girildiğinin işaretidir ve uzman yardımı alınmalıdır. Bu olay günlük evrelere indiği zaman Zararlarının(yan etkileri) kişide belirginleşmeye başlar.
Eğitimle veya pratikle aydabire indirilebilir. 2-3 yıl içerisinde de haftada 1 e düşer. Lucid dream miktarı haftada 1 den fazla ise tehlikeli bir döneme girildiğinin işaretidir ve uzman yardımı alınmalıdır. Bu olay günlük evrelere indiği zaman Zararlarının(yan etkileri) kişide belirginleşmeye başlar.
Not:Rüyanın kontrolü, yararları ve zararları kısmı lucid rüyayı deneyimleyen ve bu konuda kursa giden birisinin açıklamalarından bir forumdan alıntıdır.
-İnternetten alıntıdır-
|
Edited by - on |
|
|
serdar sermend
Zümrüt

Turkey
298 Posts |
Posted - 23/01/2007 : 19:48:28
|
Sevgili Qaan;
Aktardıklarınızı bir çok kez yaşayan değil, devamlı yaşayan bir kişiyim, Belki hatırladığım 3 belki 4 yaşlarımdan bu yana kesintisiz uyku uyuduğumu, uyandığım zaman AAAA..! Sabah olmuş dediğimi hiç hatırlamıyorum, Güneş yaşamımda hep benden sonra doğdu.
Çok benzerlik var alıntı olduğunu belirttiğiniz yazı ile yaşadıklarım arasında, Ama sürekli uyku uyumayı isteyen birisi olmamakla beraber sık sık belki de hayal alemi diyebileceğim o Dünya bir okyanusa sizde derinliklerindeki denizaltıya benziyorsunuz.
Belki de hayatının büyük bir bölümünü o okyanusta geçirmek isteyenler vardır. Fakat benim durumum biraz daha farklı... Çoğu zaman acaba normal bir insan değilmiyim...? Şuuraltından kaynaklanan sorunlarım mı var..? Psikolojik bir rahatsızlığım mı var diye kendi kendime sorup duruyorum.
Geceyi belki ikiye bölenler vardır, belki üçe ama dörde bölünebilirmi..? İki saat uyu bir saat uyanık kal tekrar iki saat uyu ve böyle sabaha kadar.....
Ertesi gün hiç bir sorun olmadan işyerimde de gayet iyi performans gösterdiğime inanıyorum.Bazen gecenin bir saati aradan saatlerin geçipte oturma odasında olduğumu çok sonra fark ediyorum. Zihnimin saatlerce sadece bir düşünce üzerinde yoğunlaştığını o konuda elimde olmadan, akla hayala gelmedik bakış açıları ürettiğini yaşadım. Acaba Obsesyon mu yaşıyorum diye şüphe içinde kalıyorum.
Hala ismini koyamamışken bunun da bir isminin olduğunu şimdi öğrenmiş durumdayım.Yinede bunun psikolojik bir şey olduğuna inanıyorum ama 40 sene sürmez her halde bu rahatsızlık.
Sevgilerimi arz ediyorum.
|
Edited by - serdar sermend on 23/01/2007 19:50:28 |
 |
|
|
serdar sermend
Zümrüt

Turkey
298 Posts |
Posted - 23/01/2007 : 20:06:11
|
Sabah işyerime gidiyorum, sabahın erken saatlerinde herkes uyku mahrurluğunda, kimi serviste gözünüzü zor açıyor, kimi eline bir simit almış güne masasına gelecek bir çay ile başlayacak, ilk sigarasını yakacak saat 8:30 da belki,
Ben ise o saatlerde günü çoktan yarı ettim bile bir demlik çay saat 5 den beri içildi saat 6 da kahvaltı yapıldı.Büroya çıkan merdivenler ikişer üçer basamak koşarak çıkıldı. İşte bu da benim hayatım...
Sevgiler efendim..... |
Edited by - on |
 |
|
|
nirvani
Zümrüt

Turkey
123 Posts |
Posted - 23/02/2007 : 22:07:45
|
| Sevgili Serdar,yaşadığınız bir zaman-mekan kayması...Kuantumda bunun bir adı var ama,şu an anımsamıyorum,sonra yazarım...Gerçek astral alana girebildiğiniz an bu tür sorunlar ortadan kalkar... wwww.astralseyahat.com adresine bakınız,lütfen...Sevgiler |
Edited by - on |
 |
|
|
serdar sermend
Zümrüt

Turkey
298 Posts |
Posted - 24/02/2007 : 17:39:55
|
Sevgili nirvani
Teşekkürler baktım, Sanırım yaşananların bilincine varabilmem: Bilgilendikçe ve deneyimledikçe zaman içerisinde mümkün olabilecek..
Sevgiler efendim... |
Edited by - on |
 |
|
|
nirvani
Zümrüt

Turkey
123 Posts |
Posted - 25/02/2007 : 18:34:19
|
"cak-cek" i bırakalım mı artık?Şu meşhur "oldu-bitti" farkındalığına geçelim...Hemen...Çözüm şu:" Bugün Serdar için Evren ne yaptı(yapacak değil)?"...Bi de bu pencereden bakabilir miyiz?..Bakarız ... |
Edited by - on |
 |
|
|
indigo kubi
Elmas

Turkey
346 Posts |
Posted - 28/03/2007 : 14:31:43
|
Bir keresinde lucid rüya hakkında ilk defa yazı okuduğumda yatarken lucid rüya görmek istiyorum dedim. Rüyamda lise arkadaşımı görüyorum.Liseyi bitireli iki sene olmuştu.Herneyse... Arkadaşıma diyorum ki lucid rüya hakkında yazı okudum falan dedim. O da bana bunun ne olduğunu sordu bana.Ben tam anlatıyordum ki uyanıverdim. Bir baktım yazlıktayım.Yataktan kalktım.Lucid rüya gördüm sanırım dedim. Fakat etraf çok net,gerçekci gibi... Tam odadan çıkarken bu sefer gerçekten uyandım.  Dedim ki bu ne yaa... Uyandığımı sandım ama uyanmamışım... Bir daha lucid rüya görmeyi asla dilemiycem dedim..
Bir rüyamı daha anlatayım konu ile alakası yok gerçi... rüyamda uyanıyorum ve odamda buluyorum kendimi. tam kalkacakken uyanıyorum.... diyorum ki rüya içinde uyanma rüyası gördüm. snra kalkacakken yataktan bi daha uyanıyorum. ama yine rüyamda... sonra bu durum yedi,sekiz kez devam etti... rüyamda uyandım ve farkındayım ki hala rüyanın içindeyim. yere eğilip dizlerimin üzerine çöktüm,allahım dedim... lütfen beni bu sefer gerçekten uyandır dedim ve yatağa yattım... ve gerçekten uyandım...tabi ki şaşkın halde uyandım
|
Edited by - on |
 |
|
|
simir
Zümrüt

Turkey
181 Posts |
Posted - 28/03/2007 : 21:20:27
|
''rüyamda uyanıyorum ve odamda buluyorum kendimi. tam kalkacakken uyanıyorum.... diyorum ki rüya içinde uyanma rüyası gördüm. sonra kalkacakken yataktan bi daha uyanıyorum. ama yine rüyamda... sonra bu durum yedi,sekiz kez devam etti... rüyamda uyandım ve farkındayım ki hala rüyanın içindeyim.''demişsin ya kubi.. bunu bende yaşadım ..sabah erken kalkmam gerekiyordu( 8 de ) saati kurmadım üşendim ..erken kalkmaya şartlı yattım ama tedirgin...uyanıyorum saat 6 ..erken diyorum uyuyorum ..geçkalma korkusu ile uyanıyorum saat 6..uyuyorum yine tekrar kalkıyorum saat 7 ..uyu uyan saat 7 vs uykumun içinde uyanıyorum uyuyorum hala rüyanın içindeyim..5_6 kez tekrarların sonunda ayni isyanları bende ettim ... ve gerçekten uyandım saat 7 ..bütün iş beyinde şartlanmışlıkta :)))) |
Edited by - on |
 |
|
|
Findárato
Kehribar

Turkey
30 Posts |
Posted - 28/03/2007 : 21:57:12
|
quote: Originally posted by simir
''rüyamda uyanıyorum ve odamda buluyorum kendimi. tam kalkacakken uyanıyorum.... diyorum ki rüya içinde uyanma rüyası gördüm. sonra kalkacakken yataktan bi daha uyanıyorum. ama yine rüyamda... sonra bu durum yedi,sekiz kez devam etti... rüyamda uyandım ve farkındayım ki hala rüyanın içindeyim.''demişsin ya kubi.. bunu bende yaşadım ..sabah erken kalkmam gerekiyordu( 8 de ) saati kurmadım üşendim ..erken kalkmaya şartlı yattım ama tedirgin...uyanıyorum saat 6 ..erken diyorum uyuyorum ..geçkalma korkusu ile uyanıyorum saat 6..uyuyorum yine tekrar kalkıyorum saat 7 ..uyu uyan saat 7 vs uykumun içinde uyanıyorum uyuyorum hala rüyanın içindeyim..5_6 kez tekrarların sonunda ayni isyanları bende ettim ... ve gerçekten uyandım saat 7 ..bütün iş beyinde şartlanmışlıkta :))))
Bunu ben de yaşadım . Yatmadan önce odamdaki radyoyu açar, müzikle uyurum. Yine böyle bir gecede uyanıverdim. Yataktan kalkıyorum, bakıyorum ki radyo sapıtmış, cızır bızır çalıyor. Düğmesine basıp kapıyorum, kapanmıyor! Bi daha basıyorum, sonra bir daha.. Uyanıyorum, deminki olay rüyaymış meğer. Yataktan kalkıyorum. Radyonun cızır bızır çaldığını farkediyorum. Demek ki böyle çaldığı için rüyamda da öyle gördüm. Gidiyorum yanına, düğmesine basıyorum, kapanmıyor! Bir daha basıyorum, sonra bir daha... Uyanıyorum. Meğer deminki olay rüyaymış. Yataktan kalkıyorum...
Bunu kaç kere tekrarladığımı hatırlamıyorum, çok uyuzdu  |
Edited by - on |
 |
|
|
reikim45
Elmas

Turkey
501 Posts |
Posted - 28/03/2007 : 23:30:30
|
Birde Lucid rüya içindeyken ani bir sesle uyanmak var ya onu da ben anlatayım defalarca kalkıp tekrar aynı rüyanın içine girmiştim yani 12 yaşındaki çocukluguma artık bu rüya degil dedim demekki ben gerçekten evdeyim çocuklugumdayım. ve tam adapte oldugum sırda bir sesle uyandım ancak bu seferde evleri karıştırdım anne anne anneeee diye bagırıyorum........... ev yabancı garip bir yer korkuyorum titriyorum neresi burası derken bir genç çıkyor karşıma anne benim ya oglun dogan niye bagırıyorsun sen kimsin ya  korkuyorum o gençden bayagıda boylu poslu ve ben çocugum...... Allahım ya bu merdivenlerde neyin nesi ben nerdeyim ya aglıyorum imdat diye bagırıyorum bir adam çıkıyor yukarı meral ne oldu sana delirdinmi ya diyor .... Hakikaten anlamıyorum ben burası neresi çıldıracagım çok korkuyorum aglıyorum sonra okkalı bir tokat geliyor bana eşim canı açıyarak bir tokat attı bana şimşekler çaktı kafamda o an beynim durdu ve kendine geldim .... meger lucit rüyadan uyanmışım da haberim yokmuş oglum ise tedirgin olmuş bu anne delirdi ya dedi Bu olay yıllar önce olmuştu ve ben bu olayı yıllarca beynimden atamamıştım.. O olayın içinde 3 dakikalık bir zaman diliminde kalmıştım eyer uyanamasaydım yani bu 15 dakikayı bulsaydı hafıza kaybı olurdu.....sevgiler reikim45
|
Edited by - on |
 |
|
|
secretdream
Akik

12 Posts |
Posted - 09/07/2010 : 18:38:38
|
Rüya gördüğünüz zaman rüyada olduğunuzun farkına varmanız durumuna Lucid Rüya adı verilir. tanım buysa ve bundan ibaretse,durum vahim...:) kendimi bildim bileli rüya görürken rüya gördüğümün farkındayımdır.lucid rüya kavramıyla bir iki hafta önce karşılaştım ilk olarak ve ne anlamı ve önemi var anlayamamıştım.rüyadayken rüya olduğumu ve rüyayı yaratıyor olduğumu bilirim...peki bunun farkında olmak "kabus"ların sona ermesini neden sağlasın ki,diye düşünmüştüm,o zaman...(sürekli kabus gören bir kadın vardı belgeselde ve hipnozla,rüyada olduğunu farketmesini ve kabusu bitirmesini sağlamaya çalışıyordu doktor...mesela ben hayatımda hiç kabus görmedim)..ilginç bir durum...uyku sorunlarımın ana kaynağı budur belki de... lucid rüya görmemek nasıl başarılır ki?
|
 |
|
|
secretdream
Akik

12 Posts |
Posted - 21/07/2010 : 00:11:30
|
| lucid rüyalar,hayatın bir "rüya gibi" bir şey olduğunu farketme olanağı sağlıyor olabilir insanlar.rüyanı nasıl değiştiriyorsan hayatını da o şekilde değiştirebilirsin çünkü. ve rüyada olanların olma şekli ile gerçekte olanların olma şekli birbirinin neredeyse aynısı. her şey hislerle ilgili. çok fazla bilmediğimiz anlamlandırıp adını koymadığımız hisler olunca, bu hisler içinde yaşarken,bu hislerin kontrolünün aslında kendimizde olmadığını düşünebiliyoruz.ama hislere odaklanıp,adım adım analiz edilip adlandırılınca,iplerin kimin elinde olduğunu görmeye başlayabiliyoruz. |
 |
|
| |
Topic  |
|